Bedekker WebTv Hungary

 

Madridból Toledoba eljutni nagyon egyszerű feladat. Az Atocha pályaudvarról indul (nem nagyon sűrűn) az az express vonat, meg megállás nélkül, mintegy fél óra alatt repíti el az utasait ebbe a fantasztikus városkába. Jegyünket érdemes előző nap, a pályaudvar pénztárában (sorszám húzása kötelező) oda és vissza útra megváltani. A szerelvény az építészeti látványként is megragadó toledoi  pályaudvarra érkezik. Ez elől indul az a turistáknak fenntartott autóbuszjárat, mely a hegytetőn lévő óvárosi központba viszi az utasait. Mi, délután,  visszafelé hiába vártuk a járatot, az bizony  nem jött. Viszont egy ugyan onnan induló helyi járattal, ráadásul olcsóbban tudtunk visszamenni a vonatunkhoz.   Az óváros a Tajo folyó (ld. még Portugália oldalunkon),  a vasútállomás felől nézve, a túlparton egy sziklás hegyen épült.

Fotó: Frank Ildikó

A Bedekker WebTv Hungary internetes televízió alapító főszerkesztője Frank Ildikó, munkatársa Erős Péter rendező-operatőr H.S.C.

alapítás éve:  © 2012.

A Bedekker WebTv Hungary leírásának műpédányát az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület 2014. január 9-én 140109001T azonosító szám alatt műjegyzékébe felvette.

Vissza a “Tartalomjegyzék” oldalra: Megnézem

Rómaiak voltak az alapítók, később a vizigótok fővárosaként töltött be fontos szerepet. Toledot ma  kb. hetven ezren lakják.  Az óvárosi utcácskák, terek néhány óra alatt kényelmesen bebarangolhatók. Hogy aztán ki-ki kedve szerint nézzen be kolostorokba, a gótikus katedrálisba, más templomokba, zsinagógákba. Múzeum emlékszik az itt élt festő óriásra, El Grecora. Ám, a sokat fotózott Cervantes szoborral kapcsolatban, alapos kutatásunk ellenére sem találtunk arra utaló adatot, hogy a világhírű szerzőnek volt-e valamilyen konkrét kapcsolata Toledoval? Toledo tehát egy nagyszerű egy napos program lehetőség, azoknak is, akik kicsit kimozdulnának a fővárosból. 

Utazási információk

Később!!!