Bedekker WebTv Hungary

 

Ostia Antica Rómából a gyorsvasúttal nagyon egyszerűen közelíthető meg. Mindösszesen 23 km-es távolságot kell “lekűzdenünk”. A városi bérletünk érvényes ide is!  Érdemes látogatásunk előtt vagy után folytatni az utat, a végállomásig. Ez Róma tengerpari üdülőhelye. Ostia Antica egykoron Róma kikötője volt. A Tevere folyó valahol errefelé ömlik a tengerbe, tehát itt volt az a pont, mely a kalózok ellen védte az Örök Várost. Gondolatban időszámításunk  előtt mintegy négyszáz évvel  járunk. Akkor a víz a mai romterület szélét nyaldosta. Leszurkolva a belépő árát, nekiindulhatunk felfedező utunknak. Szánjunk rá pár órát, hogy nem sietve haladjunk végig a város fő és mellékutcáin. Csodáljuk meg a jó állapotban megmaradt épületek homlokzatait, belső tereit.

A Bedekker WebTv Hungary internetes televízió alapító főszerkesztője Frank Ildikó, munkatársa Erős Péter rendező-operatőr H.S.C.

alapítás éve:  © 2012.

A Bedekker WebTv Hungary leírásának műpédányát az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület 2014. január 9-én 140109001T azonosító szám alatt műjegyzékébe felvette.

Vissza a “Tartalomjegyzék” oldalra: Megnézem

Képzeletünkben egészítsük ki az oszlopokat, a mozaikok jó állapotban fennmaradt részleteit. Aztán ha elérünk  az Augustus császár utasítására épült, háromezer ember befogadását lehetővé tevő színházhoz, ott pihenjünk meg. A nagy egészből találjuk meg számunkra sokat mondó kisebb részleteket. Mi is így tettünk! Olaszországban nem nehéz kifogni egy napsütéses délelőttöt, délutánt. Ekkorra időzítsük látogatásunkat. Mert a látványhoz hozzátartozik amint a délszaki növények harsogó zöld színe civakodik az ég kékjével. És a sétánkhoz a kabócák jellegzetes cirpelése nyújt aláfestő zenét. Barangolásaink során sok hasonló romkertet volt alkalmunk megnézni, de Ostia Antica, magát az elsők közé helyezi rangsorunkban.

Utazási információk

Később!!!