Pintér Galéria, Budapest


Videó

Körmendi Galéria, Budapest


Videó

Az Artner palota kincsei, Sopron


Videó

Kerényi-emlékhely, Sopron


Videó

Kölcsönkért műtárgyak nyomában


Videó

Kertek titkai


Videó

Scheffer Galéria, Budapest


Videó

A TeleArt WebTv Hungary
az ArtStar WebTv Europe  magyar nyelvű oldala 
© Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület nyilvántartási szám: 080410001T
Az ArtStar WebTv Europe és a  TeleArt WebTv Hungary jogtulajdonosa: 
Erős Péter rendező-operatőr

TeleArt WebTv Hungary

“Több mint egy kép!”

Tartalomjegyzék

Budapest: Szépművészeti Múzeum 001. / Magyar Nemzeti Galéria 002. / Magyar Nemzeti Múzeum 003. / Kiscelli Múzeum 004. / Mementó Park 007. / Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 008.

Dunakanyar: Keresztény Múzeum, Esztergom 005. /

Észak-Dunántúl:

Dél-Dunántúl: Rippl-Rónai Emlékház 006. /

Északi-Középhegység:

Alföld:

Múzeumok országszerte

Kiállítóhelyek országszerte

001.

002.

003.

004.

005.

Magyar Nemzeti Galéria

Érdekel

A Magyar Nemzeti Galéria hazánk képzőművészeti értékeinek bemutatóhelye. 1975-ben költözött mai helyére, a Budai Várpalotába. Hamarosan a gyűjtemény a Városligetbe, ott is a speciálisan erre a célra tervezett és felépített múzeumba fog költözni. Addig azonban itt, számos állandó és időszaki kiállítással várja a látogatókat. Hétfőn van zárva a múzeum. A "Modern idők" című állandó kiállítás a XX. század, második világháborút megelőző időkben született alkotásokból válogat. Megkérdőjelezhetetlen alkotók és alkotások szemlélhetők meg itt. Kínálva egy különleges képzeletbeli utazás élményét a művészetek szerelmeseinek. Az MNG meglátogatása kötelező programpontja a művészet rajongóinak!

Magyar Nemzeti Múzeum

Érdekel

A Magyar Nemzeti Múzeum a magyar nép regényes, hol szép, hol keserű múltjáról beszél az utókornak. A gyűjteménynek helyet adó  klasszicista épületet Pollack Mihály tervezte, és 1847-ben nyitotta meg kapuját a látogatók előtt. Európában harmadik volt e gyűjtemények sorában. Az állandó kiállítások egyike a hazánk történelmi időszakait bemutató tárlat. Az első emeleten a gazdag anyagot, logisztikai okok miatt, két részre osztották. Tájékozódjunk, hol kezdődik időutazásunk!  Aki végigsétál a hihetetlen kincseket felsorakoztató termeken, az egy másfél - két órás szórakoztató sétával szinte páholyból  ismerkedhet meg a magyarság történelmével, a kezdetektől a szocializmus éveiig. Itt érdemes kezdeni Magyarország felfedezését.

Kiscelli Múzeum

Érdekel

Óbudán, a domboldalon áll a Kiscelli Múzeum. A gyönyörű épület önmagában is érdekes látnivaló. Ám belépve falai közé, egy olyan állandó tárlat várja a látogatókat, mely alapos ismeretekkel gyarapítja az érdeklődők Pest - Budáról, a későbbi Budapestről alkotott képét. Szó szerint értve ezt a megfogalmazást, hiszen e Múzeumban őrzi a fellelhető grafikákat, festményeket. Azokat a képeket, melyeken az akkori kortárs alkotók örökítették meg a Duna két partján fekvő település korabeli arcát. Minden magára adó városban fellelhető hasonló anyag, mint ahogy fővárosunk is nagy becsben tartja ezen értékeit. A képek mellett sok, megőrzött tárgyi emlék is vall az itt élő  polgárok hajdanvolt  életéről. Így e látogatás, időutazás a település múltjába.

Keresztény Múzeum, Esztergom

Érdekel

Az esztergomi Vízivárosban áll a Prímási Palota. 1972-től már ebben a megújult térben mutatja be a Keresztény Múzeum a legféltettebb kincseit. Aki kedveli az itáliai középkor művészetét, azon belül is érdeklődik trecento és quattrocento korának festészete iránt, nos az ne habozzon, hogy eljöjjön ide. A 15-16. századi táblaképek és faszobrok gyűjteménye a magyar művészettörténet azon kevés darabjai,  melyek átvészelték a viharos évszázadokat.  A legjelentősebb magyar táblaképek, szárnyas oltárok, faszobrok remekművei közül is felhívnám a figyelmet az első teremben látható Kolozsvári Tamás Kálvária - oltárára, a középen álló garamszentbenedeki Úrkoporsóra és következő teremben a szenzációs  MS Mester Passióképeire.

Budapesti Szépművészeti Múzeum

tervezett anyag

Mementó Park

Érdekel

A külföldi vendégek élénk érdeklődése övezi a főváros határában létrehozott “Memento Park”-ot. Ide egyénileg a Kelenföldi pályaudvartól Volán autóbuszokkal, de több BKK üzemeltetésű helyi járattal is el lehet jutni. A pusztítás elől 42 szobrot mentettek meg az alapítók. Ezeket a világháborút követően, a rendszerváltásig állították fel Budapest közterein. A sétánk során felidézhetjük Marx és Engels, Lenin, Kun Béla vitatott életutat mutató alakjait. De itt áll a hősi halált halt Osztapenko kapitány szobra is, ki parlamenter volt, és  fehér zászlóval a kezében lőttek agyon a fővárost védő német katonák. Egy letűnt korban járunk a kiállítás műalkotásai között. Melyek figyelmeztetik az utókort, a diktatúrák szörnyűségeire.

Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Érdekel

Óbudán, a gasztronómiai írásairól is híres Krúdy Gyula egykori lakóházában működik a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Rövid bemutató videónk első részében a hazai kereskedelem tárgyi emlékeit felvonultató szárny érdekességei közül mutatunk néhányat. A másik oldalon az egykori patinás vendéglők, cukrászdák és szállodák hangulatát sugározzák a mának megmentett belső terek berendezései, eredeti tárgyai. Melyek mindegyike egy - egy történetet mesél el hajdani tulajdonosairól, használóiról. Képzeletben felfedezhetjük hazánk tájait.  De a budapesti polgár lakásának helyiségeinek berendezése és  használati tárgyai is mind - mind megcsodálhatóak a múzeum értően rendezett termeiben.

Műcsarnok

tervezett anyag


videó

Galériák  / tervezet

(később külön oldalra

kerülő videók)

Rippl-Rónai Emlékmúzeum

Érdekel

Rippl-Rónai József a magyar festészet legelső modern művésze. A 19. századvégi Párizsban Munkácsy tanítványa, majd szakítva mesterével, a Nabis-csoport művészei körében vált neves festő- és iparművésszé. A kaposvári Róma-Villa 1908-tól a művész haláláig, 1927-ig volt a művész otthona. A villa szobái és parkja a művész családtagjaival együtt a művész képeinek ihlető forrásává váltak. A vincellérházban lévő műteremben a képek születésének eszköztára, állvány, paletta, festékek, ecsetek látványa fogad. A falon a dokumentumfotó-sorozat a művészt és családját megörökítő pillanatokat mutatja be. A Látogatóközpontban a magyar szecesszió első összefüggő tárgyegyüttesének, az Andrássy-ebédőnek a rekonstrukciója tekinthető meg. 

006.

007.

008.

All rights reserved!

Kolja Kramer Fine Arts, Vienna


Videó