Bedekker WebTv Hungary

 

Ha nem csak távoli szemlélőként szeretné élvezni az Alpok varázslatos hangulatát, akkor akár az egy napos, közepes nehézségű,  vagy a nehezebb gyalogtúrák során megismerheti azt. Egyik igazán jó lehetőség,  Sopronhoz közeli  Rax 2007 m-es csúcsának megmászása. A kirándulás  első szakasza igazán kényelmes, a parkolótól induló felvonóval tehető meg. A "csúcstámadás" különböző útvonalakon a csoport rátermettségétől és elszántságától függően tervezhető. A csaknem 1000 m-es szintkülönbség leküzdése során a magyar  szakvezető (Natura Ökotúrák Kft.) segítségével megismerhetik a magasságok szerint elkülönült növénytársulásokat, a hegyi klímához alkalmazkodott állatvilágot és a varázslatos tájat.

A modern Szalamandra-vonattal felkaptatni a Schneeberg-re nem akármilyen élmény. Az út gyönyörű erdőkön át, alpesi rétek mellett vezet egy csodálatos, páratlan szépségű világba. Ez a  ritka növények és állatok birodalma. A gyermek vendégeket,  közvetlenül a  hegyállomás mellett  az 5.000 négyzetméteres alpesi játszótér fogadja. Itt már a tengerszint felett, 1.800 méteren járnak a látogatók.  A fennsíkon tett szép túraút után a megfáradt vándorok hangulatos hegyi fogadóba térhetnek be. Finom ételek és italok, a monarchia hangulata várja őket. A vasút alsó végállomása Puchbergben található. Érdemes jegyünket interneten előre oda-vissza lefoglalni, hogy a zsúfoltabb napokon is megtehessük  kirándulásunkat.

A Semmering Alsó-Ausztria egyik leglátogatottab üdülőhelye, mely egyben  sokarcú sportcentrum is. A Hochstrasse a legendás múltú Panhans Hoteltől indul, érinti a megkapóan díszített Semmeringkapelle-t, hogy aztán a szépen felújított sétaúton a régmúltat idéző gyönyörű villákat csodálhassuk. Semmering igazi virágkorát a II. világháború előttire datálják.  A Panhans hoteltől jól látható a szemközti hegyen álló kilátótorony, az oda felkapaszkodó felvonó pályája és kabinja. A síelők, ródlizók és a lustább kirándulók nagy örömére. És még valami: itt a levegő kristálytiszta, az uralkodó légnyomás alacsony. És intenzív a napsütés, még a téli időszakban is. Egy-két nehéz havas napot eltekintve az utak jól járhatóak, a téli gumi használata kötelező!

Stuhleck, a téli sportok szerelmeseinek szóló nagyszerű ajánlat: lakjon Sopronban, síeljen a közeli Ausztriában. Az egy óra alatt ( kb. 80 km) elérhető Stuhleck sípályái minden dicséretet  kiérdemelnek! Tapasztalatunk szerint télen az utakat megfelelően tisztítják, nem okoz gondot a vezetés. Ma már online ticketing segíti az elővételes jegyvásárlást, a digitális terelőrendszerrel felszerelt parkolókból csak néhány lépés a felvonó. Speciális szolgáltatások: a Skiline (napi síelésének kiértékelése az internet segítségével) Snow-Tubing Snow-park (éjszakai síelés), 5 km hosszú ingyenes szánkópálya. Javasoljuk a jegykínálat előzetes áttanulmányozását, mert például a felső parkolók egyikéből, a pontrendszerű jegy segítségével nagyon kedvező áron sportolhat.

ALSÓ - AUSZTRIA

A Bedekker WebTv Hungary internetes televízió alapító főszerkesztője Frank Ildikó, munkatársa Erős Péter rendező-operatőr H.S.C.

alapítás éve:  © 2012.

A Bedekker WebTv Hungary leírásának műpédányát az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület 2014. január 9-én 140109001T azonosító szám alatt műjegyzékébe felvette.

Vissza a “Tartalomjegyzék” oldalra: Megnézem

Utazási információk,

később

Vissza a ProrgamMozaikok nyitó oldalára Click

Egy, a Dunát kedvelők számára fontos helyszínre kalauzoljuk el nézőinket. Az osztrák Duna-kanyar neve Wachau. Bejárhatjuk -ahogy mi tettük- Krems an der Donautól Melkig, vagy fordítva. A folyó mindkét partján vezet autóút, így aki teheti, utazzon végig mindkét szakaszon. Hiszen a megállásra csábító városkákon kívül a túlpartról mutatja igazán magát a táj. A két kapunak is tekinthető városból sétahajó járatok is indulnak, a jegyek picit drágák, és ha meg kívánjuk szakítani az utat, bonyolult folytatni azt. A wachaui Duna szakasz harminc kilométer hosszú. Fontos itt termő gyümölcs a sárgabarack és a szőlő. Ennek termőterülete megközelíti a 200 négyzetkilométert. Fontos turisztikai városkák: Krems, Dürnstein, Melk. Ez utóbbi katedrálisáról híres.

Van Ausztriában, a Duna mellett egy csodálatos látványosság. Közel Sopronhoz, Bécshez és Pozsonyhoz. Mi véletlenül bukkantunk rá. Elautóztunk Petronell - Carnuntumba és nagyon rácsodálkoztunk arra a római kori ásatásra, mely bizony első osztályú régészeti emléke a világörökségnek. A belépőjegy megváltása után léphetünk be a múzeum területére. Ez volt a Római Birodalom Felső-Pannónia tartományi székhelye. Feltárása csak a XIX. században kezdődött el, és még mindig dolgoznak ezen a munkások. Azért különleges ez a bemutató, mert elég sok épületet sikerült “tető alá” hozni és autentikus tárgyakkal berendezni. Itt nem kell nagyon megerőltetni a fantáziánkat, hiszen valóságos épületeket, akkoriban használt eszközöket tárnak elénk a régészek.