Bedekker WebTv Hungary

 

Korfui forgatásainkat  Héder Mónika, a Personal Tours helyi idegenvezetője szervezte és bonyolította.

További együttműködő partnereink: Personal Tours, Bajai Ágnes igazgató asszony és

Costas Palikyras igazgató úr a korfui NEXT Holidays tulajdonosa volt. 

Köszönet a munkájukért és a segítségükért!

Korfu a jón-tengeri szigetek legészakibb pontján található zöld sziget. Hossza, mely északról déli irányban húzódik 65 kilométer, szélessége változó, ahol a legkeskenyebb, ott megközelítően négy, a legszélesebb részén 30 kilométer a két part közötti távolság. Legmagasabb hegycsúcsa a Pantokrátor-hegy, ez 900 méterre magasodik a tengerszintje fölé. Itt télen néha esik a hó is. Általánosan elmondható, hogy a sziget északi része a hegyes, dombos, dél felé haladva lankás és sík. Tehát ez is fontos szempont, hogy miként válasszunk a korfui tengerparti üdülőhelyek közül. A táj szépsége lenyűgözi a látogatókat. Érdemes felkerekedni és bebarangolni azokat a helyeket, melyeket a beavatottak  beszámolói alapján kiválasztunk.

Korfu szigetének közigazgatási központja, mondhatni fővárosa az azonos nevű Korfu, régies nevén Kerkyra. E település máig megőrizte a velencei, brit, francia és uralom hatását. Ezen időkre főleg az építészeti emlékek, a múzeumok kincsei és a gasztronómia ízei emlékeztetik a vendégeket. Az ide érkezőket már messziről üdvözlik a Régi - és az Új Erődök robosztus tömbjei. A katonai létesítmények között érdemes végig sétálni, vagy fogattal végighajtatni a tengerparti promenádon. Ez határolja az Óvárost, ahogy itt jelzik az Old Town nevű történelmi hangulatú negyedet. Ha sétánkat a település déli részén kezdjük, vagy ott fejezzük be, megnézendő a Kánoni-félsziget és rendház kis templomát. Az itt átívelő hidacskáról pedig a leszálló repülők látványa csodálható meg.   

Az Óvárost részben az előbb említett tengerparti út, másik oldalról az Eszplanád határolja. Ha jól kinyitjuk a szemünket, itt van a krikett pálya, úgy értesültünk róla, hogy hétvégeken még tartanak itt mérkőzéseket.  Aki bérelt autóval, motorral látogatja meg Kerkyrát, itt egy nagyobb fizető parkolót vehet igénybe. Innen minden fontosabb látnivaló kényelmes sétával elérhető. A múzeumok, templomok,  galériák. Érdemes érdeklődni a több helyre szóló kedvezményes jegyről is. A párizsi hangulatot árasztó Liszton árkádja alatt igyuk meg reggeli kávénkat. Így hangolódjunk rá a városi sétánkra. Hiszen a leírások szerint Görögország középkori városával van randevúnk. A felfedezők legalább kétszer látogatnak el ide, nappal, majd másodszor sötétedés után.

Az Achilleioni Palota, Sissi királynénk korfui menedékeként szolgálta őt. A fővárostól délre, tíz kilométerre a lankás dombok egyikén épült a terület 1890-es megvásárlása után. Sokan keményen bírálják építészeti jegyei miatt.  De fogadjuk el így, ahogy legendás uralkodónk megálmodta körvonalait, berendezését. Melyek közül több eredeti darab emeli  a kiállítás értékét.  A ma látogatójának szerencséjére a legutóbb itt működött kaszinót kitessékelték innen, így a belépőjegy leszurkolása után kedvünkre gyönyörködhetünk a belső és külső termekben és terekben. Ezt korábban nem tehettük volna! A sétánkat a Győzelmes Akhilleusz monumentális szobránál fejezzük be, ahonnan, ha nem párás az idő,  gyönyörű kilátás nyílik Kerkyra városára. 

Mindazoknak, akiket valóban érdekel a vendéglátó helybéliek múltja, javasoljuk, hogy látogassanak el egy arculatát talán legjobban megőrző faluba Sinaradeszbe. Választásukat az is igazolhatja, hogy márkás útikönyvünk is javasolja ezt a kiruccanást. A főtértől, ahol pár nagyon csalogató taverna és bár várja a betérőket, pár perces sétával érhető el a Közép-Korfui Népművészeti Múzeum.  Fiatal vezetőjétől megtudtuk, nagy összefogással sikerült összegyűjteni, és az utókor számára megmenteni a régi lakóház szobáiban bemutatott tárgyakat. Érdemes úgy tervezni az utat, hogy leereszkedve a településről elérjük a Ajiosz Gordisz falut és a sziget egyik legjobb strandját. Mondjuk ezt azoknak, akik nem itt béretek maguknak szállást.

Messzonghi a fővárostól 20 kilométerre délre fekszik. Ám ez az adat ne tévesszen meg senkit. A busz akár egy órát is zötyöghet amíg elér ide. Igaz, az utazó végigszemlélheti a turizmus szakosodott tengerpartot. A település az idegenforgalomra rendezkedett be. Itt nem csak a fecskék érzik otthonosan magukat. A turisták kiszolgálásáért felkészült szakemberek  dolgoznak. Kezük munkáját dicséri a rend és tisztaság. A virágos utcák,  terek szemet gyönyörködtető látványa. Nekünk kedvencünk az a takarító férfi és asszony, akikről megtudtuk, köztiszteletben álló lakói közösségüknek. Érdemes egyszer kora reggel végigsétálni a főutcán, hiszen ilyenkor a felkészülés pillanatai láthatóak, olyan részletek, melyek az élet beindulását követően nem.

Az előbb már bemutatott Messonghi folyó torkolatában van kikötve, onnan idul nap mint nap izgalmas útjaira Dimitris kapitánya “Dimitria J” nevű hajójával.  A legkeresettebb program a a Blue Lagoon nevet viseli, tehát irány a Kék Lagúna. Ahogy a kapitány elmondta nekem, ő a minőségi szolgáltatásra törekszik. Azt vallja, hogy utasainak csak a legjobbat kívánja szolgáltatni. Az út során kitöt Plataria településen. Itt mód van egy kis sétára, vásárlásra. Ám aki ebédelni ül be egy tavernába, rosszul dönt. Hiszen a hajón minőségi ebédet és hozzávaló italokat is felszolgálnak. Mindeközben a főszerep a fürdésé, a másként nehezen megközelíthető, csodás környezetben álló mély kék vizű tengeröbölben.

A Bedekker WebTv Hungary internetes televízió, alapítás éve:  © 2012.

A Bedekker WebTv Hungary leírásának műpédányát az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület 2014. január 9-én 140109001T azonosító szám alatt műjegyzékébe felvette.

Vissza a “Tartalomjegyzék” oldalra: Megnézem

Sidari, Korfu szigetének látnivalói közül az egyik legfontosabb. Sokan eleve ezt választják nyaralásuk színhelyéül. Bár a fővárostól mindössze 39 kilométerre van, ide eljönni azért hosszabb időt vesz igénybe. De ha már itt vagyunk, egy nyüzsgő tengerparti település sok - sok szolgáltatásával, remek szállodák és az egyik legjobb strand fogadja a látogatót. No és azok a sziklaalakzatok (hiába kerestem egy jobb elnevezést erről!) melyek Sidarit az első számú célpontok közé sorolják. Óvatosan azonban a fürdéssel, úszással. Hullámos időben veszélyes is lehet a csúszós talaj. Ekkor inkább a közeli homos strandon élvezzük a tengert. Innen (ha bérlünk valamilyen járművet) néhány fontos látnivaló is könnyen elérhető. Ezekről is beszámolunk. 

Paleokastritsa a sziget látnivalói közül szintén dobogós helyezésre érdemes. Számtalan szervezett kirándulásnak ez a célpontja. A sziget egykori kormányzója, saját kedvtelése miatt ide építtetett elsőnek utat. Ha befut velünk a busz, a táj azonnal elvarázsol minket. Öt öböllel tarkított, hegyekkel övezett tagolt tengerpart. Fürdésre csábító homokos - apró kavicsos strandok. És fent az egyik csúcson a látogatható monostor hívogat. Ide a belépés ingyenes, ám egy gyertya megvásárlásával illik támogatni ezt a közösséget. Ezek a falak századok óta dacolnak a néha zord időjárással, földrengésekkel.  A XIII. században egy tűzvész elpusztította, de a fő helyen látható Szűz Mária ikon nem lett a lángok martaléka. Érdemes a panorámát fentről is megtekinteni!

Több  helyen említjük mi is, és minden tájékoztató anyagban bőven találunk információt a sziget számos pontjáról induló rövidebb és hosszabb hajótúrákról. Paleokastritsán sincs ez másként.  A strand monostor alatti szegletéből, csinos,  ponyvával fedett fedélzetű motoros bárkák várják a turistákat, hogy megmutassák az érdeklődőknek a partszakasz legszebb öbleit, barlangjait és más természeti képződményeit. A vendégek elosztását gyorsan és ügyesen végzik. Jegy árát nem előre kérik, hanem a hajón kell készpénzben kiegyenlíteni. Azt tanácsoljuk, aki akár szervezetten, vagy magánúton jön el ide, sem a pénzt sem a fáradságot nem akarja megtakarítani, hiszen ár - érték arányban nagyon is megéri kifizetni ennek az útnak a plusz költségét!

Az olíva bogyó és az abból sajtolt olaj a mediterrán országok nagy jövedelemforrása. Nincs ez másként Korfun sem. Mint azt megtudtuk, itt annyiban más a helyzet, hogy a fák sokkal magasabbra nőnek, mint általában. Nem is látni olyan rendezett ültetvényeket, mint görög földön sokfelé. Ám az itt szüretelt termés olyan jó minőségű, hogy azt díjakkal ismerik el világszerte. Az egyik ilyen, nem nagy múltú, ám sok -sok díjjal kitüntetett feldolgozó kombinát kitárja kapuit a látogató előtt, hogy aki befizet egy ilyen Olive Tour-ra, az bepillantást nyerhessen minden titkukba. A program fő pontja a vetítéssel, kóstolóval színesített bemutató, ahol aztán ki-ki megtapasztalhatja a termékük minden előnyét, az olíva olaj egészségünkre gyakorolt jótékony hatását.

Korfura legtöbben nyaralási és azon belül is fürdőzési céllal érkeznek. Strandokból igen sokkal büszkélkedhetnek a helybéliek. Mi azt tudjuk tanácsolni, hogy utazásunk tervezésekor alaposan vegyük számba a lehetőségeket, és olyan településen foglaljunk szállást, ahol pár perces sétával elérhető az a strand, ahol szabadidőnk legjavát kívánjuk tölteni. Korfu oldalunk információs csíkjából elérhető, és a YouTube csatornán nagyobb méretben elérhető az a pár perces videó melyből megismerheti a kínálat többségét. Persze a vállalkozó szellemű felfedezők bérelhetnek autót, motort, hogy aztán azzal bejárják mindazon helyeket, amit ajánlunk is számukra. Azzal a megjegyzéssel, hogy ha már ezen a csodálatos szigeten nyaralunk fedezzük is fel más értékeit is!

Messonghi egy felkapott nyaralóhely az azonos nevű folyó torkolatában. Vele szinte egybeépült, a túlparti Moraitika. Ám a torkolatot kikötőhelyként használó kisebb - nagyobb hajók csónakok miatt csak sokkal feljebb van egy fontos, a közlekedést biztosító híd. Aki a tengerparton szeretné folytatni sétáját,  nos őket egy leleményes asszonyság evezős ladikjával szállítja át egyik partról a másikra. Személyenként, irányonként egy Euró a díj. Ha nem látjuk a csónakjánál, keressük valamelyik ott horgonyzó hajó fedélzetén, ahol sziesztáját tölti. Ő az egyik, aki a háttérben a vendégek kényelméért dolgozik. De a pékek, járműkölcsönzők, Olga a helyi művésznő, az egész nap nyitva tartó tavernák és bárok alkalmazottai tavasztól őszig igazi vendéglátók.

Miért ne Korfu? Kérdezhetik  azok, akik a térkép fölé hajolva nézegetik, keresik, melyik legyen következő nyaralásuk úti célja. Tartalomjegyzéknek szánt videónk számukra keresi a választ. Ez egy ezerarcú sziget ahol buja vegetáció üdvözli  a látogatókat. A regényes múltú Kerkyra városának hangulatos utcái, terei izgalmas sétákra csábítanak. Itt található Sissi királynénk kastélya. Számos öreg templom és kolostor látogatható a sziget több pontján. Az utazókat a barátságos görög vendéglátók fogadják A tengerparti települések a felhőtlen nyaralás garanciái. A sziget változatos strandjai minden várakozást felülmúlnak. Izgalmas hajóutak indulnak a sziget több pontjáról, barlangok, lagúnák, a szomszédos szigetek a kirándulások kedvelt célpontjai.

Nagyobb hajó járja a tengert, a végállomása a Korfu környéki szigetvilág. Paxos és Anti Paxos. Tudni érdemes, hogy Paxos bekerült a világ húsz legszebb szigete közé. Tehát ha már errefelé járunk, ne szalasszuk el ezt a kirándulást.  Az út során az utasok a hajó kényelmes mellvédjéről szemlélhetik meg azokat a nagyméretű tengeri barlangokat, melyekbe az ügyes kapitány be is kormányozza a hajóját. Egy csodálatos öbölben is kiköt a hajó, ahol az utasok többsége fürdőruhára vetkőzik és megmártózik a kristálytiszta tengerben. Aki nem vállalkozik erre, az csodálja a tájat, vagy eszik - iszik a hajó valamelyik büféjében. A kirándulás délutánján Gájosz a célállomás, ez a parányi főváros. A kikötési helyről rövid sétával érhető el az óváros. 

Összeállításunkban szerettünk volna szólni a méltán  híres görög gasztronómiáról. Ezért ennek érdekében kerestük fel a Minore Taverna és Bár tulajdonosát, kérve állítsa össze az a menüt, mely leginkább kedvelt ételei a hozzá betérő angol és magyar turistáknak. Aki kíváncsi a shef ajánlatára részben a csatolt videóból részben az Infó csíkból tájékozódhat ezekről. Amiről nem esik szó, azok a kínált italok. A görögök egyik legfőbb nemzeti itala a ouzo, mely egy ánizs ízű tömény, sokan vízzel hígítva fogyasztják, ekkor színe áttetszőre változik. Fontos gyomorerősítő a cipporo.  Helyi ital a kumquat, amit egyik fajta narancsból készítenek. Érdemes megkóstolni, ha ízlik, az üzletben kapható megfelelő kiszerelésben. De sok és jófajta a sör, és  itt a recina, a gyantás bor.

Látogatásunk idején ünnepelték Pünkösdöt. De a görögök minden más lehetőséget is kihasználnak arra, hogy ünnepeljenek. Mi sem szerettünk volna erről lemaradni. Miután a helybéliek vendégszeretőek, bárkinek tanácsoljuk, hogy bátran menjenek el egy ilyen feledhetetlen estére. Aki nem érkezik időben, nos azok arra ne számítsanak, hogy asztalhoz ülhetnek. De nem is ez a fő szempont. Csodálkozzunk rá, amint a parázs felett pörög a birka, a másik helyen a suvlaki. Persze van sokminden más is, a sokáig fennmaradó kisebb gyermekek örömére. De a legfőbb foglaltosság a tánc. Melyhez a zenekar, fáradhatatlanul, a számokat észrevétlenül összefűzve húzza a talpalávalót. A körbe bárki beállhat, inkább mint utóbb megtanulja a lépések, felveszi a ritumst.

Úti emlék

A szigetet bemutatja a Personal Tours helyi idegenvezetője, Héder Mónika

Korfu Görögország legészakabbi szigete, a Jón Szigetek legismertebb és egyik legszebb tagja. Sokan választják úti célul, mert a tenger mindenütt kristálytiszta, szinte egész nyáron felhőtlen az ég, könnyen megközelíthető akár repülővel akár saját kocsival. Barátságos, vendégszerető emberek lakják és mindenki megtalálja rajta azt a strandot, amit szeret: van homokos, kavicsos és sziklás része. Smaragd Szigetnek is hívják, nem véletlenül, hiszen bármerre járunk, mindenütt zöldellő olajfa ligeteket látunk. A több mint hárommillió fa többségét évszázadokkal ezelőtt ültették, és a mai napig az olívaolaj készítés a lakosok fő bevételi forrása a turizmus mellett. A sziget akkora, mint a Balaton, könnyen bejárható autóval, motorral és sok látnivalót tartogat a felfedezni vágyóknak. Igazi nyaralóhely anélkül, hogy túlzsúfolt lenne, érdemes bejárni és megcsodálni páratlan szépségét!

Messonghi strandja aprókavicsos, sekély, hamar felmelegszik és a víz szinte mindig csendes, ezt a helyet családosok kedvelik és azok is, akik szeretik a turizmussal együtt élő falu hangulatát, pici tengerparti tavernáit.

A Personal Tours vendégeit a repülőtéren a telepített idegenvezető fogadja, és a Messonghi üdülőfaluba utazókat busszal a szálláshoz kíséri. Sidariba, Paleokastritsába tartó utasainkat a szálláson a tulajdonos fogadja, és az idegenvezető az érkezés másnapján tart egy részletes tájékoztatót a sziget látnivalóiról és a fakultatív kirándulásokról.

Sidariba a homokos part kedvelői látogatnak, és azok, akik esténként mozgalmas éjszakai életre vágyak, hiszen itt a sok angol turista miatt a főúton számos bár és mulatóhely találató.

A hely igazi különlegességei a homokkő sziklák, amelyek csodaszép falakat és öblöket formáznak, és itt található a Canal d’Amour, azaz a Szerelmesek Csatornája, egy 30 m hosszú alagút, melyen ha a szerelmesek együtt átúsznak, a legenda szerint örökké tart a szerelmük.

Paleokastritsa pedig a sziklás partok kedvelőit és a búvárkodni vágyókat ejti ámulatba, a hegyoldalban lévő szállodákból nem lehet betelni a sziklák és az ezer színben játszó tenger látványával.

Korfu már régóta a magyarok kedvelt üdülőhelye, mert itt minden megvan, ami a nyaraláshoz kell: a tenger tiszta és májustól októberig kellemes hőmérsékletű, esőre szinte egész nyáron nem kell számítani, a görög szárazföldön megszokott hőséget a délutánonként feltámadó szél enyhíti és akik a pihenés mellett csavargásra vágynak, könnyen be tudják járni a szigetet. Hossza 65 km, a legszélesebb részén 23 km, de van, ahol csak 4 km a túlsó oldal. Bárhová szeretnénk kirándulni, vacsorára haza tudunk érni. Van rendszeres távolsági buszközlekedés, a fővárost meglátogatni leginkább ezzel a zöld busszal szokták.

Korfu város hangulata mindenkit magával ragad, a velencei stílusú házak közt sétálgatni felér egy időutazással.

A magyarok közül sokan kíváncsiak legendás királynénk, Sissi nyaralójára, melyet teljesen a görög mitológiának szentelt, ez Gasturi faluban található és a sziget szinte kötelező látnivalója.

Sokan Gerald Durrell humoros könyveit olvasva látogatnak el Korfura, vajon milyen is az a világ, ahol a Családom és egyéb állatfajták játszódott?

Korfura több utazási iroda is szervez utakat, a charter járatok kb másfél óra alatt megteszik az utat Budapestről vagy Debrecenből. A vendégek a reptérről a szervezett buszokkal hamar eljutnak a szállásokra a kis távolságok miatt. Egyénileg utazóknak heti három fapados járat áll rendelkezésre, ők taxival vagy zöld busszal tudnak az üdülőhelyre utazni. A reptér kicsi, és több-kevesebb sikerrel igyekszik megbirkózni a nyári hatalmas forgalommal.

A szervezett úton részt vevők mindig kapnak tájékoztatást az idegenvezetőtől, aki végig a nyaralás során elérhető és hely- és nyelvismeretével segít a kérdésekre válaszolni. A Personal Tours Messonghiba tartó vendégei a Minore tavernában egy pohár ouzo vagy narancslé mellett hallgathatják meg a tájékoztatót, amelyben részletes információt kapnak a szigetről, a helyi viszonyokról és a fakultatív kirándulásokról. Ez a taverna barátságos házigazdájával és friss, ízletes ételeivel visszavárja az utasokat, az évtizedek óta visszajáró törzsvendégek által küldött fényképek, régi képeslapok és jókívánságok szinte beborítják a falat.

Kis ízelítő az étterem kínálatából:

Akik önállóan fedeznék fel a szigetet, ők is számíthatnak segítségre, akár a térképen berajzolt útvonalakkal, akár autó-vagy motorbérlésben.  Az ABBA autókölcsönző minden kibérelt autóra teljes biztosítást kínál, a Yannis motorkölcsönzőnél pedig kedvezményes árak, rugalmas ügyintézés, házhozszállítás és magyar segítség  várja a csavarogni vágyókat. Az itt bérelt kis és nagy robogókkal vagy kvadokkal is bejárhatják a szigetet és eljuthatnak kevésbé ismert, eldugott strandokra.

Mint már említettük, Korfu szigetének régi nevén emlegetett fővárosát, Kerkyrát érdemes napnyugta után is  felkeresni, vagy látogatásunkat napnyugta utánig elnyújtani. Találhatunk több kikötőből ide induló “Corfu by night” programot is. Ezek általában késő délután indulnak, és a vissza úttal megvárják a besötétedést. De erről kérjünk pontos információt, hiszen nyár elején sokkal később száll le az est. Nem érdemes sietni! Ha már kigyúltak a fények, járjuk be keresztül - kasul mindazokat a helyszíneket, amit nappal felfedeztünk. Mi is mindig meglepődünk a változáson. Az esti hangulat misztikus arcán. Meg azon, hogy a görög milyen nagyon tudják élvezni az est és éjszaka minden örömét. Éljük ezt át mi is! Extra videó: Hajóval Korfuig  Click

A görög szigetek nagy száma, tagoltsága miatt kevés az a hely ahol olyan naplementét csodálhatunk meg, ahol a nap korongja a tenger vízébe merül.  Aki Messonghi környékén lakik, neki javasoljuk a Clomos nevű kilátópontot, vagy az alatta lévő Boukari nevű település felkeresését. Mi ez utóbbi helyről készítettük el a “kötelező” naplementés felvételeinket. A fotósoknak, videósoknak külön ajándék a naplementét megelőző fél óra. Amikor tobzódik a természet:  meleg színekkel, különleges fényekkel és árnyékokkal jutalmazza az érdeklődőt. A velünk virtuálisan Korfu szigetén kalandozók számára még egy kis ráadással készültünk. Pár légi felvétellel a városról, összegzéséül mindannak, amit bemutattunk.   Extra videó: “So long”  Click

Mint említettük, Korfu egy zöld sziget. Szemben jó néhány más felkapott görög turisztikai célponttal, itt sokkal szebb látvány fogadja a vendégeket. Persze  akit a kopár hegyek, letarolt sziklák látványa vonz, az ne errefelé keresse az élményt. Korfut már-már a legkitüntetőbb jelzővel illetik. Ez a smaragdsziget. Akit az illatozó vadvirágok, a mindenfelé portyázó színes pillangók  látványa csábít ide, az jól teszi, ha kirándulását május - júniusra időzíti. Ekkor mutatja legpompásabb arcát a dús vegetáció. Persze, ezt tapasztalatból mondjuk, késő őszig sem lesz hiány a tájképet még inkább festőivé tevő délszaki növényekből. Mindenfelé érezzük az érő füge jellegzetes illatát, hogy aztán nyár végén, itt szülőhelyén kóstolhassuk a finom gyümölcsöt. 

A Personal Tours korfui partnere a NEXT Holiday, igazgatója  Costas Palykiras úr.

A “kötelező” greek salad az az a  görög saláta

Előételnek, főételnek is: a fried cheese (saganaki) - rántott sajt

Egy kis hazai: stuffed cabbage -töltött káposzta (a szerkesztő megjegyzése: mi is megkóstoltuk. Remek!)

Az igazi görög nyerő: moussaka - rakott padlizsán

Komoly főétel, húsimádóknak: sofrito -  párolt marhahús fokhagymás szósszal

Édesség kedvelők, figyelem: érkezik a  cheesecake - túróhab torta

Asztaltársaságunk fődíjas édessége: home made apple -  pie házi almás pite

Egy szép nyári estén bizony nem árt, ha előre foglalunk asztalt ebbe a Messonghi központjában található tavernába!

Ebben a YouTube oldalán nagyobb méretben is megtekinthető pár perces videóban összefoglalót adunk Korfu legjelentősebb strandjairól. Érdemes a kínálatot tanulmányozni, hogy aztán ki - ki kedvére vágjon bele felfedezésükbe! Érdemes!


A Personal Tours korfui

szálláskínálatából:

Click

Újdonság: Online Travel Book about Corfu - Online Útikönyv Korfuról

Érdekel