Bedekker WebTv Hungary

 

A Telegram Magazinonkól

Egy, a webtelevízió megjelenéséhez alkalmazkodó, filmenként hagyományosan szerkesztett, az adott oldalon áttekinthető tördelésű, megjenésű televíziós riportműsor. A negyedénekénti kiadás bevezetőjében tartalmi ismertető, a visszatérően alkalmazott rovatcímek alatt, önálló egységként a megszokott keretben nézhető meg a film. A keret egyik oldalán rövid tertelmi ismertető, míg a másikon a Ki kicsoda keretben a megszólaló főszereplő rövid életrajzi ismertetője olvasható. Az alábbiakban összefoglaló tartalomjegyzék segíti a tájékozódást. Az “Érdekel”  szóra kattintva érhető el a keresett tartalom.

        A negyedik  szám  tartalmából:   

Úticél-  Bécs, Csák Mátéval

SzemSzögek - Dr. Gellai Imrével

Úticél - Hajós, filmrészlet

Érdekes történetek -  tájkép ecsettel, kamerával

Emlékek - egy film igaz története  2. rész


I. évfolyam 4. szám  Érdekel

A  harmadik szám tartalmából:

Érdekes történetek:

28 nap alatt a Föld körül

Emlékek -  A Danubius története

Emlékek - Festő szemmel

Emlékek - Egy cikk nyomán

Emlékek - egy film igaz története 1.


I. évfolyam 3. szám  Érdekel

A második szám tartalmából:

Érdekes történetek: Az Antarktisz

Úticél: Gyula

Emlékek: A kaszinók világa

Érdekes történetek -Benyovszky és Madagaszkár

Érdekes történetek - A Garda tónál


I. évfolyam 2. szám  Érdekel

Az első szám tartalmából:

Felhők felett - A Budapest Airport

Célravezető - Az útikönyvek titkai

Autós praktikák - Magyar Autóklub

Érdekes történetek - Peru

Érdekes történetek - Művész szemmelI. évfolyam 1. szám  Érdekel

A Bedekker WebTv Hungary internetes televízió, alapítás éve:  © 2012.

alapító főszerkesztője Frank Ildikó, munkatársa Erős Péter rendező-operatőr H.S.C.

A Bedekker WebTv Hungary leírásának műpédányát az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület 2014. január 9-én 140109001T azonosító szám alatt műjegyzékébe felvette.

Vissza a “Tartalomjegyzék” oldalra: Megnézem

 

Fedezzük fel – Görögországot  Halkidiki titkai Érdekel

Halkidiki félsziget csak az első pillanatra tűnik olyan átlagos tengerparti üdülési ajánlatnak. Aki nézője lesz ennek a filmünknek, meggyőződhet arról, hogy ebben az esetben másról van szó. A fantasztikusan zöld tájon, a kéklő tengeren kívül annyi érdekességet rejt ez a térség, hogy felfedezésére egy hét talán nem is elég. Halkidiki kicsiben kínálja mindazt amit a turista görög földön megtapasztalni szeretne.

Görögország

Fedezzük fel – Görögországot

Barátom Aris Érdekel

Aristidis Kanelis e film forgatásakor szállodatulajdonos,  jó nevű turisztikai szakember, a helyi adóhivatal vezetője. Később a térség szeretettel megválasztott polgármestere. És nekem, mint a film alkotójának és „barátjának” engedett bepillantást egy nagyon elfoglalt, ám minden pillanatában letagadhatatlanul temperamentumos görög ember hétköznapjaiba.


Fedezzük fel – Görögországot

Kassandra nyáron Érdekel

A Halkidiki félszigeten kalandozó, filmsorozatunk alkotóinak bázisa Kassandra, a már említett félsziget egyik további nyúlvány szigete. A co – producer, Aristidis Kanelis jóvoltából volt mód lencsevégre kapni mindazon érdekességeket, melyek turisták tízezreit vonzzák ide évről évre vissza. Aki velünk tart, részese lehet egy fantasztikus görög nyár minden említésre méltó pillanatának.

Fedezzük fel – Görögországot

Egy igazi bazi nagy… Érdekel

A meghívás váratlanul érkezett, első pillantásra egy szokványos görög lakodalomra szólt. Csak a helyszínen, a közép görögországi Evia szigetén derült az ki, hogy egy igazán különleges eseményre kapott belépést a stáb és a kamera. Egy igazi bazi nagy lagzira, ahol a felső tízezerhez tartozó gazdagok ünnepelték a jegyespár, mi fogalmaink szerinti esküvőjét. Azt már említeni sem érdemes, hogy egy ilyen éjszakán  a hívatlan kamera jelenléte nemkívánatos dolognak számít ezen körökben.

Fedezzük fel – Görögországot

Navigare necesse est Érdekel

azaz Hajózni kötelező

Az Anek Line görög tulajdonú hajtótársaság meghívására készült ez a dokumentumfilm. Akit érdekel a tengerek és a komphajók titkai, annak most sikerül betekinteni ebbe az utasok elől elzárt világba. Olyan helyszínekre kalauzoljuk el nézőinket, ahová kamera csak forgatási engedély birtokában léphet. Utazza velünk végig az Adriát. Trieszttől  Patrasig.


Tunézia

Tunézia ma

Érdekel

Tunéziába egy szervezett csoportos út során jutottunk el. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy egy profin megszervezett program részesei lehettünk. Ennek köszönhető, hogy filmünkben e sokakat csábító ország legfontosabb  látnivalóit sikerült bemutatnunk a velünk virtuálisan utazó nézőinknek.

Dél-Afrika ma

Érdekel

Az egykori Cipplolino Utazás Iroda új programjának bemutatásának céljából készült felvételekből, ám országos bemutatásra is készült ez a videó. A Dél-Afrikai Köztársaság egy hatalmas ország, így most csak szemezgethettünk mindabból, amit felfedezőinek kínál.  Ám azért mindenki megnyugtatására álljon itt, hogy aki egy-két hetes utazásra szánja rá magát, ezen program legfontosabb állomásairól tájékozódhat videónkból.

Dél-Afrika

Fedezzük fel az Adriát I.

Mesélő városok Érdekel

A film készítője egy egykoron működött piac - első utazási iroda  vezető munkatársaként négy éven keresztül nagyon sok időt töltött a horvát tengerparton. Az állandóan készenlétben nála lévő kamera a legoptimálisabb időjárási és fényviszonyok mellett tudta megörökíteni a mesélő városokat Rovinjtól Dubrovnikig.

Horvátország

Fedezzük fel az Adriát II.

Megvédett természet Érdekel

A filmsorozat  második része Horvátország ismert és kevésbé ismert tájaira kalauzolja el nézőit. A Plitvicei tavak, a Krka vízesés látványában sok magyar utazó gyönyörködhetett már napjainkig. Talán ez nem mondható el Vis szigetéről és a Kornati nemzeti parkról. Most együtt fedezhetjük fel ezeket is.

Fedezzük fel Montenegrót

Érdekel

Az Adria hozzánk közeli partján fekvő terület egykoron Jugoszlávia része volt. Ma önálló ország, mely az idelátogató turistákat vendégszeretettel és fantasztikus gazdag programkínálattal fogadja. A forgatócsoport itt eltöltött hetének videó naplója ez a film, melynek folytatásán ez évben dolgozik a stúdió, hiszen Montenegróban még igencsak van felfedezni való.

Fedezzük fel Szlovéniát

Érdekel

Aki velünk tart e szomszédos, igencsak baráti országban tett virtuális kalandozásunkon, azt igyekszünk meggyőzni arról, hogy Szlovénia mára felzárkózott az élenjáró turisztikai célpontok közé. Tavasztól télig csodálkozott rá a kamera az emberi léptékű kis ország parányi tengerpartjára, eget ostromló hegycsúcsaira, és a programjainkat gazdagító sokszínű kínálatra.


Szlovénia

Svédország

Fedezzük fel Svédországot

Érdekel

Svédországot felfedezni nem olcsó mulatság. A film alkotóinak sietett segítségére egy sok szállal Magyarországhoz kötődő festőművész Bo Cronqvist, hogy megszervezte ezt a különlegességnek számító utazást. A célpont ma Öland szigete, mely oly sok érdekességet kínál az idelátogatóknak, hogy tavasztól késő őszig ki is tehetik a telt ház táblát. Aki velünk tart ezen utazáson az Bo szemszögéből fedezheti fel Svédország kicsiny de fontos darabkáját.

Túraautók, autós túrák

Érdekel

Egykori szép emlékű Toyota Corolla gépkocsinkkal bejártuk újra azokat a helyeket, melyeket előző filmjeinkben mutattunk be. Ám túránk során újabb kalandok részesei is lehettünk. A csodálatos görög félsziget félszigetének látványosságait egy autós utazó szemszögéből mutatjuk be, hiszen kameránk a sofőr melletti ülésből élvezete az utazás minden látványos pillanatát.  

Görögország

Csehország

Fedezzük fel Csehországot

Érdekel

Az ország hazánkban dolgozó turisztikai képviseletének meghívására volt módja a film készítőinek bebarangolni Csehország legvonzóbb tájait és városait. A túra Prágában kezdődött és a másik világhírű városban, Ceski Krumlovban ért véget. És hogy mindeközben szó essék a vendégváró kastélyokról, várakról, no meg pilseni sörről is.


Észak-Itália

Érdekel

Olaszországon belül is külön világ Észak-Itália. Az a hely, ahol több évszakban is sikerült napokat eltölteni. Bepillanthatunk a tél végi Velence hangulatába. Láthatjuk, mitől is olyan vonzóak a hófödte sipkájú, komoly sipályákkal büszkélkedő hegyvidék. De sétálhat a néző velünk Rómeó és Júlia városában, Veronában. De fellebbentjük a Garda-tó látványos titkait.

Észak-Itália

Szentendre

Honfoglalók Szentendrén

Érdekel

A Honfoglalók sorozat nyitó epizódját az egykori Hálózat Televízió számára a szintén egykori Endre Tv készítette.  Három érdekes ember portréján keresztül szól a Duna-parti kis város életéről. Ők, a Puchbergből hazatért marcipán király: Szabó Károly, a Holladiában született Johan van Damm, művészettörténész és Kecskés András, a régi zene nagy ismerője és előadóművésze.

A romantika városa: Szentendre

Érdekel

Kovár Gyula, a szentendrei helyi televíziózás alapítója, 2002-ben közreműködésünkkel készítette ezt a filmet a Duna-parti kisváros múltjáról, jelenéről. Aki szereti az itt születő művészeti értékeket, annak különleges pillanatokkal is kedveskedik ez a produkció. Például Gy. Molnár István, az azóta már elhunyt művész vall kötődéséről Szentendre művészetére gyakorolt hatásáról. 

Sopron

A hűség városa: Sopron

Hegedüs Géza

szövegkönyve alapján

Érdekel

Hegedűs Géza az elmúlt évtizedek legjobban elismert és olvasott írója volt. Főleg történelmi tematikájú regényeivel és rádiójátékaival lett méltán népszerű. Az 1980-as évek elején vállalkozott annak a szövegkönyvnek a megírására, mely úgy mutatja be Sopron történelmét, hogy lényegében ki sem lépünk a város főteréről. Ugyanis ez a mű egy bemutatásra váró Hang- és fényjáték alapjául szolgálna.

Évszakok - hangulatok:

Szentendre

Érdekel

Erős Péter mintegy három évig vezető operatőrként dolgozott Szentendrén a helyi televízióban. Így aztán karnyújtásnyira volt tőle a város. Megfigyelhette és megörökíthette az évszakok változásait, Szentendre legjellemzőbb hangulatait.

Honfoglalók Sopronban

A Pannon Med Hotel hiteles története Érdekel

Ez a videó Sopron leghíresebb, patinás múltú szállodájának történetét és napjait mutatja be a kíváncsi nézőinknek. Napjainkban Szilágyi fogorvos házaspár a tulajdonosa az épületnek. Ők egy nagyon elismert fogászati rendelőt működtetnek itt. De a minőségi vendéglátáson túl számtalan remek kezdeményezés is fűződik hozzájuk.


Az egykori Hálózat Televízió számára, a Hajós Tv megbízásából készült dokumentumfilm.

Érdekel

A Duna-Tisza közének egyik felkapott turisztikai célpontja Hajós. Mely messze földön híres pincesoráról és az itt termelt borairól híres. Ebben a filmben olyan közreműködők mutatják be ezt a települést, akik legjobban ismerői minden titkának.

Hajós, a Pincefalu