Karl Baedeker (1801-1859)

Ez a néhány sor tisztelgés Web Televíziónk  címadója,  Karl Baedeker utazó, író,  könyvkiadó  emléke előtt. Mi az útikalauzt, útikönyvet jelentő  bedekker szó írásmódját  a több fellelhető változat közül az Akadémia Kiadó 1984-ben megjelentetett  "Idegen szavak és kifejezések szótára"  (szerkesztő: Bakos Ferenc)  alapján választottuk.  Karl Baedeker Németországban született majd 1819-től a híres Heidelbergi Egyetem diákja volt. Már fiatalon 1827. Koblenzben nyitott könyvkereskedést . Később Lipcsében alapított  nyomdája és kiadóvállalata és az általa írt könyvei európai hírnevet hoztak számára. Az ötletet egy hasonló utazási  témájú kiadványokat szerkesztő angol Murray-tól kölcsönözte. Ám amit ő egyes országokról  írt és kiadott, eredetisége és főleg megbízhatósága miatt lett közkedvelt olvasmánya és kalauza mindazoknak, akik nekivágtak Európa felfedezésének. Könyvei a fontos, feltétlenül  megnézendő dolgok részletes ismertetésén túl praktikus útmutatásokkal  is megörvendeztette olvasóit.  Karl Baedeker minden témának és információnak, sokszor fárasztó utazásai során maga járt utána. Ezért született róla az ismertté vált mondás, miszerint: "Királyok és kormányok tévedhetnek, de Baedeker úr soha!

Irány a VilágHáló!

A Bedekker WebTv Hungary térítésmentesen lekérhető és nézhető televíziós műsor. Mindenkinek szól aki tanácsaink segítségével utazott már valamerre, vagy aki most kap kedvet ahhoz, hogy  ötleteink alapján megszervezze programját, nyaralását.

Keresési lehetőségek:

✓ országok szerint (bal hasáb)

részletes tartalom  Megnézem

A Bedekker WebTv Hungary logója

(tervező: Erős Péter) látványában és tartalmában illeszkedik az alkotók célkitűzéséhez. Háttere az oválisra kiterített Föld, az utazásaink helyszínei és célpontjai. Közép tengelyén öt kör foglal helyet. Ezek az öt kontinenst jelképezik. Az öt kör öt különböző színnel lett kitöltve. A középső három körben a televíziózás alapszínei láthatók. Ezek sorrendje követi a szakirodalomban használt G, B, R sorrendet. Azaz a zöld, kék, vörös jelzi ezt a műszaki elméletet.  A sor két oldalán a fekete és fehér kör, mely az időeltolódást, a nappalt és éjszakát is szimbolizálhatja. A körök sora felett és alatt az aktuális feliratok jelennek meg.

Bedekker WebTv Hungary

A Bedekker WebTv Hungary internetes televízió, alapítás éve:  © 2012.

A Bedekker WebTv Hungary leírásának műpédányát az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület 2014. január 9-én 140109001T azonosító szám alatt műjegyzékébe felvette.

Vissza a “Tartalomjegyzék” oldalra: Megnézem

FIGYELEM!

A Bedekker WebTv Hungary felvételein szereplők az alábbi  útmutató alapján   kérhetik  az őket sértő felvételek  eltávolítását.

E-mail: bedekkerwebtv@gmail.com

A személyes adatok védelme

Szeretnénk, ha a YouTube-on biztonságban éreznéd magad, ezért arra kérünk, ha a webhelyen található videók vagy megjegyzések valamelyike az adataid védelmét vagy a biztonságérzetedet sérti, értesíts minket.

Ha valaki közzétette a személyes adataidat, vagy a beleegyezésed nélkül feltöltött egy videót rólad, lépj kapcsolatba a feltöltővel, és kérd meg a tartalom eltávolítására. Ha nem tudsz megállapodni a feltöltővel, vagy a kapcsolatfelvétel kellemetlenséggel járna, Adatvédelmi irányelveink alapján kérheted a tartalom eltávolítását

A tartalom eltávolításának feltételei

Az adatvédelmi panasztétel és az adatvédelmi követelések elbírálásakor általunk figyelembe vett tényezők részletesebb leírását az Adatvédelmi irányelveink tartalmazzák.

Ahhoz, hogy megfontoljuk adott tartalom törlését, egy személynek egyértelműen azonosíthatónak kell lennie. Ha az adatvédelmi panasztétel lehetőségét akarod igénybe venni, a továbblépés előtt győződj meg róla, hogy egyértelműen azonosítható vagy a bejelenteni kívánt tartalomban. Adott személy egyértelmű azonosításának elbírálásakor a következő tényezőket mérlegeljük:

  1. Kép vagy hang

  2. Teljes név

  3. Pénzügyi adatok

  4. Kapcsolatfelvételi adatok

  5. Személyazonosításra alkalmas egyéb adatok

Adatvédelmi panasz benyújtásakor a végleges döntés előtt mérlegeljük a közérdeket, a hírértéket, valamint a beleegyezést.

Forrás: YouTube

Folyamatosan készülő új desztinációs videóink megtalálhatók a YouTube lejátszási listánkon is: Érdekel

Javasolt bögészők:

Google Chrome

Firefox

Kisebb méretben jeleníti meg a videó ablakok tartalmát:

Safari

23 ország, több mint  600 videó és több ezer fényképből összeállított Online Útikönyveink a Bedekker WebTv műsorán

Az ország aláhúzott  nevére kattintva

közvetlenül  megtekinthető oldalak:

Anglia England England

Ausztria Austria Österreich

Bulgária Bulgaria  Bulgarien

Csehország Bohemia Böhmen 

Dél-Afrika South Africa Südafrika

Egyiptom Egypt Agypten

Franciaország France Frankreich

Görögország Greece Griechland

Horvátország Croatia Kroatien

Indonézia Indonesia Indonesien

Japán  Japan Japanisch

Lengyelország Poland Polen

Magyarország Hungary Ungarn

Málta Malta Malta

Montenegró Montenegro Montenegro

Németország Germany Deutschland

Olaszország Italy Italien

Portugália Portugal Portugal

Románia Romania Rumanien

Spanyolország Spain Spanien

Svédország  Sweden Schweden

Szlovákia Slovakia Slowakei

Szlovénia Slovenia Slowenien

Törökország   Turkey Türkei

  Tunézia Tunisia Tunesien


Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét

“Fotós szemmel, két percben” című új, fejlesztés alatt álló rovatunkra. Itt utazásainkról láthatóak rövid féyképes összefoglalók. Megnézem

HáziMozi a Bedekker WebTv Hungary műsorán

Klasszikus riport és dokumentumfilmek magyarul

All rights reserved!

Frank Ildikó

főszerkesztő,  producer

alapító, tulajdonos

Erős Péter 

rendező-vágó, operatőr, H.S.C. szerző, tulajdonos

Szakmai életútja: Megnézem